Ilmoittelu sähkökaapeissa tulee sallia

Eilen ärsyynnyksissäni rustaamani mielipidekirjoitus päätyi Hesariin alla olevassa muodossa.

Heikki Mallatin mielestä sähkökaappi-ilmoittelu on saatava kuriin (HS 4. 8.). Ilmeisesti sähkökaappien mainokset eivät sovi Mallatin esteettiseen makuun.

Sähkökaapit ilmoituksineen ovat keskeinen osa elävää kaupunkia ja demokraattisia siinä suhteessa, että kuka vain voi käydä kiinnittämässä oman ilmoituksensa; kaupallisessa mainostilassa mainostaminen on mahdollista vain rahakkaille yrityksille.

Useimmiten sähkökaapeissa mainostetaan erilaisia pienellä budjetilla ja vapaaehtoisvoimin järjestettäviä tapahtumia ja tempauksia, joiden ei ole mahdollista hankkia näkyvyyttä maksullisilla mainoksilla ja joiden onnistumisen kannalta ilmoittelu on elintärkeää.

Kuitenkin juuri tällaiset tapahtumat tekevät kaupungista elävän.

Lisäksi sähkökaappeja tarkkaan katsova löytää niistä yksittäisten ihmisten tarroja, julisteita ja maalauksia. Parhaimmillaan sähkökaapit ovat paikkoja, joissa tavalliset ihmiset voivat tuoda luovuutensa kaikkien nähtäville ja nautittavaksi.

Kaiken kaikkiaan sähkökaappi-ilmoittelu edistää elävää ja monimuotoista kaupunkia ja kaupunkikuvaa. Tämän vuoksi se tulisi sallia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s